Skip to content

Hjælp miljøet – skift din knallert ud med en el cykel

Har du overvejet at skifte din knallert ud med en el cykel? Hvis ikke, så skal du læse med her. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at gøre det, for med en elcykel opnår du næsten samme hastighed på din vej, mens du både forbrænder kalorier og sparer på brændstoffet og den globale opvarmning.

Bedre for miljøet – bedre for økonomien

Det kan godt være at el cyklen koster mere end en normal cykel, men sammenlignet med en knallert er det ikke slemt. Derudover er brugen af el cyklen langt mere økonomisk bæredygtig end knallerten, så på den lange bane er el cyklen den økonomiske vinder. Udover, at el cyklen er bedre for din egen personlige økonomi, så er den også mere bæredygtig for jordens samlede regnskab, når det kommer til forurening.

El cyklen kører, som navnet antyder, på strøm. Strøm er fremtidens brændstof, da elektricitet kan skabes af bæredygtige og klimavenlige energikilder. Når energien frembringes af vedvarende energikilder kalder vi den også for vedvarende energi eller bare grøn energi. Derfor er der en stor global gevinst i at få flere el cykler på de danske landeveje på bekostning af bl.a. knallerter, der som bekendt kører på olie i form af benzin.

Samme hastighed

Hvis du er bange for at skifte din knallert 30 ud med en el cykel på grund af den længere transport tid, så frygt ej. En el cykel har nemlig en stabil topfart, der næsten kan måle sig med knallerten. De fleste el cykler kan hastighedsindstilles, og med den maksimale elektriske ydeevne, kan du næsten opnå samme hastighed som knallerten selv ved en overkommelig anstrengelse. Da el motoren hovedsageligt hjælper med en effektiv acceleration og en stabil topfart, kan du altså komme rigtig hurtigt afsted. Derudover er el cyklen langt mere manøvrerbar og den må selvfølgelig kører af selv små cykelstier osv.

Udover, at el cyklen kan have en stabil topfart, så kan du også nedsætte motorens effekt, eller helt slukke for motoren, og derved øge din egen indsats. Dette vil for mange være rart at på vej hjem fra arbejde eller skole, da man ofte har bedre tid og ikke har noget imod at svede lidt. Og så får du jo lidt gratis træning.

El cyklen er moderne

Ligesom el biler stiger i popularitet, så gør el cyklen det også. Den motordrevne cykel er i kæmpe vækst og bliver mere og mere populær. Derfor skal du ikke være bange for at blive set ned på, hvis du dukker op på en el cykel. Den er blevet en accepteret og praktisk del af hverdagen, og gør at mange danskere, som normalt ikke ville træde i pedalerne, pludselig har mulighed for at hoppe på cyklen. El cyklen er med til at give mange flere danskere muligheden for at nyde godt af det gode cykelmiljø og mange cykelstier, som vi har i Danmark. Så hop med på bølgen og skift benzinen ud med en el cykel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.