Skip to content

Kviklån, SMS lån og minilån – hvad er forskellen?

Hvis du har set fjernsyn, så er du sikkert også stødt på et hav af tv-reklamer for diverse lån. Her bliver ofte nævnt lånetyper som kviklån, mikrolån, hurtig lån og SMS lån. Som forbruger og låntager kan det godt være forvirrende at finde rundt i de mange forskellige lånemuligheder. Her i artiklen kommer vi ind på, om der i virkeligheden er nogen forskel på lånene, samt hvad der kendetegner dem.

Kært barn har mange navne

I princippet så er der ikke forskel på kviklån, SMS lån, minilån, hurtig lån og så videre. Fælles for lånene er, at de ofte er kortfristede og skal bruges til forbrug. Derfor kan de også kaldes for forbrugslån. Søger efter de forskellige lånetyper på nettet, så vil du også blive præsenteret for nogenlunde de samme lån. Derfor er der altså ingen grund til at blive forvirret over de mange låneformer. Det er vigtigere at kigge på lånets vilkår, så du ikke ender med et kviklån, som du får problemer med at betale tilbage.

Hvad kendetegner lånetyperne?

Kviklån, SMS lån og minilån er ret nemme at skille ud fra de andre lån i markedet, fordi de har nogle klare kendetegn. Dem kan du blive klogere på nedenfor.

  • Kortfristede lån

Lånene vil som regel gå under betegnelsen kortfristede lån, fordi at tilbagebetalingstiden ikke er så lang igen. Typisk vil den ligge på mellem 1 – maksimalt 72 måneder. Det er altså noget kortere tid, end det ses med et realkreditlån. Dog vil det beløb du låner stort set altid være noget mindre.

  • Du kan låne mindre beløb

Et andet klart kendetegn er, at det er muligt at låne meget små beløb ved eksempelvis kviklån. Ofte kan du låne fra nogle hundrede kroner og op til flere hundrede tusinde. De små lånebeløb markedsføres ofte flittigt af låneudbyderne, og er du ny kunde, har du af og til mulighed for at få et kviklån uden omkostninger. Lånet skal selvfølgelig betales tilbage igen, men der bliver ikke lagt ekstra omkostninger på.

  • Det er ikke den billigste lånetype på markedet

Kviklån, mobillån og så videre er ikke de billigste lån på markedet. Renten er høj sammenlignet med eksempelvis et banklån. Dog er lånebeløbene ofte også noget mindre, og derfor har lånene sin berettigelse. Folk der normalt ikke kan låne penge i banken, har nemlig en chance for at blive godkendt til et kviklån, fordi at kravene er lavere. De højere renter afspejler også den ekstra risiko, som låneudbyderne løber.